< návrat zpět

Diskuse


Téma: Odkazující header rss

Zaslal/a 26.2.2013 12:26

Zdravím, vím že to je asi úplná banalita, ale jak mám upravit template.php tak, aby header odkazoval na homepage? Zkoušel jsem to různě přes a href a do toho nějak vnořit div s headerem, ale nepodařilo se mi to.

Zaslat odpověď >

Strana:  1 2   další »
#017129
<div class="logo">
<a href="./"><img src="logo.png"></a>
</div>
#017132
A nebo
<div class="logo">
<a href="./"></a>
</div>


a do css:
.logo a {display: block; + šířka a výška podle loga}
#017143
Díky za odpovědi, ale nějak mi to nefunguje, určitě dělám něco špatně.
<div id="header">
<div class="header">
<a href="./"><img src="/plugins/templates/main/images/header.png"></a>
</div>

Nebo
<div id="header">
<div class="header">
<a href="./"></a>
</div>

Podle mě by v div class mělo být "header" a ne "logo", ale ani s jedním to nefunguje. S řešením od tesyho sice header odkazoval, ale bylo pod ním ještě prázdné místo takže to trochu rozházelo web.
#017147
je víceméně jedno jak si tu třídu pojmenuješ, jestli header nebo logo... ale musíš ji pak i podle toho nadefinovat v CSS
#017148
Co je na tom složitého?

template.php
<div id="header">
<a href="./" class="logo"><span>Titulek pro seo</span></a>
</div>

layout.css
#header {width: 980px; height: 150px; background: url(../images/bg.png) repeat-x top left;}
#header .logo {float: left; width: 980px; height: 150px; background: url(../images/logo.png) no-repeat 10px 40px;}
#header .logo span {display: none;}
#017295
Díky, už vím proč mi to nešlo, kopíroval jsem to i s tím </div>, takže mi to pak rozházelo web.
Stejnak mám ještě problém - header už odkazuje, ale když v #header .logo height dám určitý počet pixelů, tak se mi odsadí všechno pod headerem o ten samý počet. Když dám 10 px, tak se to odsadí jen o 10px a je tam jen odkazující "proužek" o výšce 10 px. Použil jsem nakonec to, jak zde poradil Landsman.
Níž dám kod, aby bylo vidět jak to mam. Zkouším to na test.stifbook.cz, lze tam teď vidět jak je to odsazené.
Layout.css
#header {width: 980px; height: 120px; background: url(../images/bg.png) repeat-x top left;}
#header .logo {float: left; width: 980px; height: 120px; background: url(../images/header.png) no-repeat 0px 0px;}
#header .logo span {display: none;}

Template.php
<div id="header"> <a href="./" class="logo"><span>Stifbook</span></a>
Napadlo mě uzavřít div za tím headerem, to ale rozhází web.
#017296
sorry, ale jak předěláváš tu šablonu, tak to máš celé nějaké zbytečně dojebané... a spousty sra.ek....

mohu ti sice například říct, ať jak míš <div id="nav"> smažeš to <div id=search></div> a zrušíš u #nav nastavenou výšku a ono to něco udělá... ale mnohem lepší bude když tu poradím udělat šablonu načisto, tady vidím jen spoustu nějakých identifikátorů co mi tam připadnou navíc a nesmyslně.
#017297
Aha...No já nic nepředělával, jen jsem si stáhl ClearPixels z designflow.cz a jediný co jsem změnil byly obrázky a barvy odkazů apod., pro mě to byla jednodušší cesta než se pokoušet o vlastní šablonu. Na druhou stranu bych se to pak asi líp naučil, to je fakt. Takže to řešení nebude tak jednoduchý jo? A já si myslel, že jen pořád dělám něco špatně...
#017298
Aha, no ono to vypadalo jak nějaká šablona, co se snažíš předělat pro sunlight... a u tebe na webu, tam vypadaly některé prvky jako nesmyslné (třeba vyhledávání, bez vyhledávání.... nebo teplate menu, které je <ul> zbytečně obalené dalším <ul>) apod. upravoval jsi jinak i šablonu pro verzi 7.5.2. rev8?
#017299
Vyhledávání tam mít budu, zatím není potřeba tak ho tam nemám. Šablonu jsem vůbec neupravoval, možná v tom bude problém, ale nevím co upravit tak aby to šlapalo...

Strana:  1 2   další »