< návrat zpět

Diskuse


Téma: Vypsání složky/fotek v orig.velikosti rss

Zaslal/a 1.4.2016 23:25

Ahoj, jak bych mohla nechat vypsat všechny fotky ze složky, aby se zobrazily v originální/nahrané velikosti, pod sebou a nemusely se rozklikávat .. myslím např. když použiju [hcm]gallery,upload/neco/,90[/hcm] , tak abych to neměla na otevření, ale každá fotka se ukázala v orig.velikosti ...

Děkuji za radu.

Zaslat odpověď >

#020155
možná by pomohlo [hcm]gallery,upload/neco/,9000[/hcm] a případně pomocí css dostylovat aby obrázky byly pod sebou
#020156
To jsem zkoušela, jenže já mám u všech stejnou šíři 500, ale výška je pak u fotek různá, takže spíš bych potřebovala, aby se v tom modulu načítala stejná šíře u všech .. a zároveň, aby to nenutilo člověka ještě rozkliknout ( prostě, aby to nešlo ještě otevírat) .. něco jako je [hcm]ximg,upload/pepa.jpg[/hcm] , ale aby se tak vypsaly všechny obrázky ze složky.. že by se psalo třeba [hcm]xgallery, ... asi si moc vymýšlím 8
#020157
Malá galerie s automatickými náhledy:
Parametry

adresář1, [velikost náhledu2], [počet obrázků na stranu]

Ukázka

[hcm]gallery,upload/galerie/,128[/hcm]

Vysvětlivky
1 cesta k adresáři s obrázky relativně ke kořenovému adresáři
2 možný formát je výška nebo šířka-výška


Pak tedy zápis:
[hcm]gallery, upload/neco/, 500/9000, 1000[/hcm]
znamená:
šířka = 500, výška je = 9000
počet obrázků na stránku = 1000
#020221
To jsem zkoušela, jenže tam se vypíše u všech i stejná výška .. a ta u všech není stejná, jen šířka a pak to hází na každý obrázek možnost rozkliknutí a já bych potřebovala, aby už rozkliknout nešel .. tam by se asi musel vymyslet nový modul .. a to já zase neumím, takže každý obrázek vypisuji [hcm]ximg,upload/neco/18.jpg[/hcm] [hcm]ximg,upload/neco/19.jpg[/hcm] [hcm]ximg,upload/neco/20.jpg[/hcm] atd..
#020222
Ono je občas snažší udělat krátký PHP skript než se za každou cenu snažit použít existující moduly.

1. vytvořit soubor upload/gallery.php s následujícím obsahem:
(Soubor je možné pojmenovat jinak anebo umístit jinde, ale je třeba pak upravit cestu v HCM zápisu.)

<?php

// kontrola jadra
if (!defined('_core')) exit;

// vypis obrazku
$output .= "<div class=\"gallery\">\n";

if (!empty($_params[2]) && is_dir($_params[2])) {
$dir = rtrim($_params[2], '/\\');
foreach (scandir($_params[2]) as $item) {
$path = "{$dir}/{$item}";
if (in_array(pathinfo($item, PATHINFO_EXTENSION), SL::$imageExt) && is_file($path)) {
$output .= '<img src="' . _htmlStr($path) . '" alt="' . _htmlStr($item) . "\">\n";
}
}
}

$output .= "</div>\n";


2. používat následujícím způsobem:

Poslední parametr je cesta k adresáři s obrázky.

[hcm]php,upload/gallery.php,1,upload/obrazky[/hcm]
#020225
Děkuji, hned jak se k tomu dostanu .. zkusím 1