< návrat zpět

8.0.0 BETA


Téma: zápis v head rss

Zaslal/a 3.1.2019 13:26

Jelikož se asi už blíží závěr testu, tak bych moc moc poprosil někoho, kdo se vyzná v novém zápise do head v 8sl.
V předchozím template jsem měl zápis zapsaný v head v template php, ale zde je tomu trochu jinak.
Potřebuju do motivu dostat:

<head>
<!-- Zobrazeni pro mensi zarizeni -->
<meta name="viewport" content="width=device-width" />
<!-- Dalsi styly CSS mimo system rs -->
<link rel="stylesheet" href="plugins/templates/nazev_template/style/obsah.css">
<!-- Google fonts -->
<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans+Condensed:300" rel="stylesheet">
<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Libre+Baskerville|Noto+Sans" rel="stylesheet">
</head>

Potřebuju zápis pro responzive a externí styl css pro obsah zvlášť, aby byl oddělený od systémového.
nevim kam a jak to zapsat. Moc dík za každou i menší radu. Pokud by byl uvedený celý nový zápis tak jak má být, byl bych moc rád. Děkuji 1

stop Uzamčeno - nelze přidávat nové příspěvky.

#021359
Definovat šablonu jako responsivní lze pouhým přidáním parametru do plugin.json, systém si potřebný meta přidá sám.
"responsive": true,
Přidání dalších stylopisů, lze dvěma způsoby buď přidáním výčtu stylů opět do plugin.json nebo pluginem.

První varianta by vypadala takto, kdy cesty jsou relativní k motivu
"css":[
"style/style.css",
"foo/bar/style.css",
"baz/foobar.css"
],
podobným stylem lze přidávat i JavaScript

Druhá varianta (pluginem) je registrace CSS v události tpl.head, to se mi z mobilu psát nechce. Pokud by bylo třeba doplnil bych ukázku později
#021361
Dííík. To je přesně to, co jsem potřeboval. Pluginem to řešit nechci, navíc na tuhle cestu nemám znalosti ;) Takhle mi motiv zůsrtane jednoduchou záležitostí ;) .
Ale jedna věc. Pokud jsem zadal pouze můj externí styl, tak mi to sebralo z head ten systémový soubor "style.css". Řešil jsem to tak, že jsem takhle zapsal i ten systémový soubor. Můj externí styl se nachází ve složce "externí_styly". Pro testovací účel jsem ponechal název motivu jako "default". Funguje to bez chyb, ale chtěl bych, abys juknul, jestli je košer:


{
"name": "default",
"description": "Levy sloupec, motiv1",
"version": "1.0",
"api": "^8.0",
"url": "http://url-adresa.cz/",
"responsive": true,
"layouts": {
"default": {
"template": "template.php",
"slots": ["left"]
}
},
"css":[
"style.css",
"externi_styly/obsah.css"
],
"dark": false,
"smiley.count": 10,
"smiley.format": "gif",
"bbcode.buttons": true,
"box.parent": "",
"box.item": "div",
"box.title": "h2",
"box.title.inside": true
}

Dík za korekturu ;)
#021362
Ano, to jsem zapomněl napsat, tímto způsobem musíš definovat všechny styly a to i ten systémový.
#021439
Mimo pridania CSS, vie mi niekto poradit ako tam pridat google analytics kód a json pre strukturovane udaje google 1 lebo akokolvek som to zatial skusal, validaciou mi to nepreslo 4

Napríklad:

{
"@context": "http://schema.org/",
"@type": "CreativeWork",
"name": "Photography",
"creator": "autor",
"image": "/files/sadman-logo-web.png",
"url": "https://www.sadmansworld.eu",
"sameAs": "https://www.instagram.com/sadmans.world/"
}
#021440
No, to uděláš jedině pluginem. Ten zápis v plugin.json, má obsahovat jen CSS a JS související s šablonou, nikoliv analytické kraviny. Apropo je pro testování beta verze nezbytné srát do ní nějaký GA skripty? No to tedy bude stabilka někde v listopadu 4
#021445
Ok, chapem. Ono pri testovani je to hladisko pre mna aspon 1