< návrat zpět

8.0.0 BETA


Téma: Motiv "sunlight-shadow" test rss

Zaslal/a 2.3.2019 10:35

Potřebuji otestovat!

Toto testovací template má 3 layouty.
1 má pevný rozměr 1000px - oba sloupce,
2 je nastylován na celou šířku prohlížeče - oba sloupce,
3 je pouze pro full galerii, kde je layout odlehčen od některých zápisů.
V něm je použit i ligature symbols.

Informace zde: http://www.tpsl.4fan.cz/informace/informace_o_motivu_sunlight-shadow.html

Prohlídka motivu zde: http://www.tpsl.4fan.cz/

Pište soukromou zprávu a já dodám motiv. Hlašte, jestli testujete na endoře. Pokud ano, tak dodám motiv i se zápisem na centrování reklam od endory ;)
Na SZ se ohlásim cca do dvou dnů ;)

stop Uzamčeno - nelze přidávat nové příspěvky.

Strana:  « předchozí  1 2 3 4 5 6 7   další »
#021497
Začnu druhou otázkou:

A druhá otázka pro CX. Jak je vytvořena tato Zkouška panelů ? V administraci na page (sekce, skupina) nebo pomocí boxů? Pomocí boxů mi to vytvořit nejde.

V informacích o motivu je zápis pro vyvolání. Styly se nachází v externí složce, takže jestli jedeš na lokále, tak nevim, jak to funguje tam. Na webu mi to funguje normálně.

Taky nevím, k čemu by mi bylo zabalovat soubory bez komprese. To se hodí leda do nějakých her.

Jinak v informacích je popsáno, že musíš náhrát "obsah" složky server, nikoli tu složku server. Tu složku používám právě proto, že jsou tam ty informace a tak proto, aby to bylo pohromadě v jedný složce. Můžu tu složku pojmenovat jinak. Třeba místo názvu "server" "web", aby to nedělalo druhým problémy ;). Samotnej motiv bych zabalil jen jako složku motivu. Pokud sis nevzal jenom obsah tý složky, tak je jasný, proč ti to nejde.

Možná vytvořím jinou cestu k informacím a ostatek např. ikony, nabídnu zvlášť mimo motiv, abych balil čistě složku s motivem.
#021498
Zip bez komprese jsem používal u modifikací ve hrách, proto jsem tak reagoval.

CX, udělal jsem to podle Tvého návodu, mám to na localu celý. Jen jsem chtěl vědět jak to nahrávání funguje a zda by to mohlo fungovat i u Tvého motivu. A ty boxy jsem před tím nepochopil. Už vím 1 . Nedělat je boxama, ale vložit kod do obsahu stránky. Což mi funguje, to jsem vytvořil už před tím přímo z kodu na tvých stránkách. 1
#021502
Předělaný motiv SunLight-Shadow. Nově je mírně průhledná pata webu i pro větší zobrazení. Opravena validace i u externích stylů Ligature. Nově vyrobený smajlíci, které asi ještě rozšířim. Musel jsem nahradit ty staré kvůli né zrovna cool zobrazení na tmavém pozadí. Nově zabalen do zip v kterém se složky nacházejí volně vzhledem k adresáři SL. Není potřeba hledat adresář. Pokud budete rozbalovat, vytvořte nejdříve složku, v které budete rozbalovat ;)
Nový link na motiv: http://www.tpsl.4fan.cz/upload/sunlight-shadow.zip
#021505
Nezkoumal jsem to nějak detailně, je vidět, že jsi na tom mákl... Pominu-li tu češtinu v názvech CSS tříd, pak bych ti vytkl jen to, že hlavní vodorovné menu má 3 položky, což je za mě osobně málo. Uvítal bych minimálně 5. Jinak se mi to celkem líbí.

Soubory template(_*).php jsou více méně stejné, nevyplatilo by se jen includovat rozdíly? Případně pak přepracovat a použít plugin Twigu... To je jen takový myšlenkový pochod.

Ta zakulacená lišta je záměr? Nesedí mi tam.
https://ctrlv.cz/shots/2019/03/25/2Sw5.png
img
#021506
No, v češtině to asi neponechám, ať jsme světoví, že? 5 Záměr byl: lepší orientace pro začínající uživatele. Ale takhle jak to vidíš teď, je to jen pracovní verze. Jde hlavně o ty obsahové boxy, které stejně budou zavádět ty, co už něco podobného zaváděli. Asi přepracuju. Já to musím jen rozlišit na bílé a černé boxy. Do shadow jdou obě varianty.

Vodorovné menu si stejně upraví počet položek v hcm menu každej podle svých potřeb, ale 5 jako základ klidně můžu zavést ;) Jen jsem chtěl ještě zabalit menu do hambáče, ale každej ho nechce, takže jsem to udělal jen takhle volně a zavedení bude na ostatních, teda jestli postupně nedojdu k jinému závěru, ale podle mně, by si právě tam měl máknout každej sám podle svých potřeb.

Soubory template jsou napsány čistě jako možnost. Spíš mi šlo o spojování tříd. Záměr byl: mít to napsaný jen v css bez potřeby pluginů.

Zakulacená lišta byl záměr, ale spíš jak zakulacení mi vadí ten kontrast v barvě border. Tam na to ještě juknu. Pokud máš ale nápad, tak sem s ním. Mám takovou zkušenost, že jak na něco upozorní jeden, tak následuje další. Tu lištu můžu zrušit úplně ;)

Ty osmičky nahoře (nemyslím zuby 5 ) tam taky nahradím. Asi základní nechám, ale pracuju na ikonkách registrace, přihlášení, uživatelé, nastavení, vzkazy a pod. to samé chci i pro body. Opět mi jde jen o znázornění možností. Líbí se mi i použití identifikátoru, který se použije jako třída u kategorie, kde každej článek může být rozlišen i vizuálně. Ale to si zase může udělat jen ten, kdo bude psát ten web. Nemůžu napsat neexistující třídu. Ale to se pak věchno přiblíží v diskusích, až vyjde stabilní osmička. Snažím se nastínit jen možnosti. Doufám, že nebudu jedinej, protože spousta začínajících má tendenci tvojí práci používat jako šablonu. Tomu se chci ale vyhnout. Akorát by se uzemnili, takže pak se bude muset i povzbuzovat k tomu, aby vytvářeli něco čistě svého a hledali sami možnosti, což je asi to nejtěžší, myslím tím přimět někoho k vlastní tvorbě. Snad toho tady bude víc. Tu betu trochu přehlížej, tak uvidíme potom.

Mám v plánu motiv "minimalize", který je teď jako samostatný motiv, vytvořit čistě jako variantu pro motivy, tedy např. i "SunLight Shadow - minimalize". Ale nejdřív dokončím pořádně tohle a pak se vrhnu na další ;)
#021507
Nejde o to být světový, ale o Coding Standard (zásady kódování). Není nic horšího, než když dostaneš od klienta šablonu ve španělštině a přispůsob mu to na systém. Dle mého názoru začátečníkovi stejně nepomůže čeština a při vyhledávání na Google, kam ho všichni pošlou dostane rovněž odpovědi v angličtině.

Další věcí je, že lidé spoléhají na to, že stažené řešení je konečné a funkční, bez toho aby se v tom museli vrtat. Pokud chceš udělat šablonu pro začátečníky nejsem proti, ale udělal bych ji bokem a označil ji jinak (DevTemplate?) Tohle budou lidé chtít stáhnout, nainstalovat a používat.

No a na téma úprav samotnými uživateli jsme se již hádali v diskusi, nebudeme to opakovat. Ale dle mých zkušeností, si sami neobalí ani hlavičku divem.
#021509
Ahoj všem, tak protože jsem se teď nechutně zasekal svými řešeními, jen jsem jukl a poznatky :D

Lišta nad textem, za mě super, hned mě jako čtenáře upozorní na to, že je tam něco jinak ;)

Čeština v kódu: "Brouku" :D hoď prosím ájinu aspoň do poznámky nebo jinak naučení zaplavou :D Ale jinak celkem dobrý ;) Jak už se zmiňuje Jirka, pokud se učím, čeština mi tam nepomůže!

A závěrem... BFU alias běžný finální uživatel ani netuší, co to layout je ;) Možnost pro pokročilejší je vždy ;)

Za mě: pokračuj dál a rozhodně toho moc nerozdělávej navíc, já si rozdělal vícero a jeden projjekt teď ztratil :D

Jsi na dobré cestě, takže jsem zvědav dál ;)
#021510
Makám na tom.
Větu "lidé spoléhají na to, že stažené řešení je konečné a funkční, bez toho aby se v tom museli vrtat", kvituji. Když jsem nabízel motivy, tak tohle tam bylo platný víc, než kde jinde.
Z tý osmičky jsem tak nadšenej, že si hraju a zapomínám na nějaký věci kolem.
Hodim tu ájinu do její řeči, ať to má nějakou štábní kulturu.
Layout galerie odstraním, ten je tam navíc. Díky tomu odstraním i web symbols (ligature). Pokud uživatel neví, jak ho zavést, tak má na webu jen data navíc. Opět, tuhle možnost ponechám jen u sebe. Nebudu uživatele zaplavovat informacema navíc. To, že můžu nějakou variantu použít neznamená, že jí tam musim vrazit. Pokročilejší si své potřeby zavede sám a začínající ani o nich neví a jsou mu vlastně k ničemu. Začátečník by se měl učit formou hry a pokud ho zaplavím hned na začátku mnohostí, tak bych ho mohl jen odradit od dalších pokusů.
Co se týká těch boxů, tak si vezmu pojmenování od tebe Jirko. Akorát já mám dvě varianty, tedy bílé a černé pozadí. Tam je budu muset od sebe nějak odlišit.
Jinak teď makám na informačních ikonkách stránky. Vše předělávám v režimu "CMYK". Pokud to půjde čistě na zobrazení pro web, nepojedu v "RGB". Takže si teď trochu máknu.
Vidíte, jak je dobrej ten test. Díky tomu můžu upravit k lepšímu výsledku svůj vlastní základ pro druhé.
Moc díky za test (za váš čas) a vaše závěry ;) Fakt si toho cením.
Teď si jdu máknout 5
#021511
"Akorát já mám dvě varianty, tedy bílé a černé pozadí. Tam je budu muset od sebe nějak odlišit."
Ta pozadí můžeš oddělit do vlastních tříd, ne?

Myslí, toto bude čistší řešení (pseudo třídy)
<div class="half-box dark"></div>
<div class="half-box light"></div>
než
<div class="half-box-dark"></div>
<div class="half-box-light"></div>
Kdy by jsi vlastně duplikoval vlastnosti v obou třídách.

"Pokud to půjde čistě na zobrazení pro web, nepojedu v "RGB""
Použít můžeš kromě CMYKu třeba i hsla, ale otázkou zůstává proč? RGB je na webu asi nejrozšířenější, operují s ním v základu i grafické editory. RGB znají i začátečnící, orientace v Cyan-Magenta-Yellow-Key je malinko komplikovanější. Možná by šel použít i Pantone, ale proč to... Co tě k tomu vede?
#021512
To pojmenování, co jsem si chtěl vzít od tebe byla rychlá reakce. Měl jsem otevřený okno u někoho jinýho sry. Ale vypsat to pseudotřídou bude nej. Však jí používám i u layoutu, tak proč ne u boxů. Dík za trknutí.

Jinak, co se týká CMYK, tak sry za neúplné sdělení. Jde o to, že tyhle věci předjedu ve vektoru. Tam je tenhle výstup, nebo lépe prostředí běžné. Samozřejmě, že s RGB pracují v základu i grafické programy, ale bitmapové. Konečný výsledek v převodu na barvu je pixel. Já jedu v křivkách a pro tenhle účel běžně využívám CMYK. Nehledě na to, že vektor pak sjíždíš tiskem pro zákazníky. Pokud potřebuju už výsledný vzor (zdroj), tak vždy už musí být použitelný nejen pro tisk ale i pro zobrazení, které dokáže být počítáno jinak než připočítáváním do výsledku v px., ale odpočtem, který je pro křivku optimální protože odstín se natahováním, nebo zvětšováním obrazu přepočítává na stupně. Navíc v tomto případě mi zůstane zdroj a případné zvětšení nebude problém, to u bitmapu znamená ject celou práci nanovo. Navíc v CMYK dosahuješ bezpečnějších barev, viz. "bezpečné barvy", kde buď složením pigmentu (materiálu který pigment obsahuje - stejný odstín může různý výrobce získat jiným složením materiálů, který se s dalším mícháním již mění v další odstín sloučením různých materiálů, které na sebe ale nemusí vždy dobře reagovat) u tisku, nebo různýma filtrama u monitoru u RGB můžeš získat trochu jiný odstín u každého monitoru. RGB je rychlé řešení, které ale při určitých pracích musím opustit. V křivkách jsem dost pedant a musím mít vždy výsledek echtovej ;) A tam CMYK už potřebuju. Nemůžu jednu práci členit na několik úkonů. Zajedu do křivek a CMYK je pro mně nepostradatelnej. Výsledek je už viditelnej při samotném rastování obrazu, kdy navýšení odstínů mizí tyto spektra v omezenou škálu a výsledek z RGB tě pak nepotěší. Zato rastování CMYKu ti nic nevezme. Pokud nerastuješ, tak RGB v poho, ale počítej s výslenym navýšenim v kb na své dílko. Při použití na web se rastování nevyhnu, tedy pokud nechci zavalit koncového uživatele nadbytečnými daty v obraze navíc ;) Pokud je ale obrazových dílek nemnoho a nebo jsou malé, tak s rastováním úplně nemusíš mít nic společného, ale já se vytváření bez následného rastu radši vyvarovávám ;)
"Možná by šel použít i Pantone"
No tak to určitě ne. Ten svůj efekt získává až při samotném tisku. jedná se o přidání nestandartně chovajících se barev do tisku. Jistě samotnej monitor nemá šanci vyobrazit tenhle efekt. Tohle je jen pro tisk ;)

Strana:  « předchozí  1 2 3 4 5 6 7   další »