< návrat zpět

Diskuse


Téma: Boxy jen na některých stránkách rss

Zaslal/a 20.11.2019 17:17

Existuje nějaký způsob jak postranní boxy zobrazit jen na některých stránkách?
Něco jako white list, nebo naopak blac klist?

Děkuji

Zaslat odpověď >

#021837
template.php
<?php
$whitelist=[1,5,8];
if (in_array(_templatePageID(),$whitelist)){
_templateBoxes(1);
}
?>

Pokud by jsi měl na serveru ještě PHP 5.x tak
$whitelist=array(1,5,8);
A verze s blacklistem:<?php
$blacklist=[1,5,8];
if (!in_array(_templatePageID(),$blacklist)){
_templateBoxes(1);
}
?>
#021838
Pokud by šlo o zobrazení konkrétních boxů, nikoliv všech tak by se dala použít událost stránky, za pomoci pluginu ExtraBox. Je pak možné každé stránce nadefinovat jiné boxy.

Jen doplním jvala, že zkrácený zápis pole je dostupný od PHP 5.4+, takže array() použiješ jen v případě PHP 5.3 a menšího.

in_array() je na prd, lepší je pole flipnout a zkusit isset(). Ale u několika málo položek se to asi výkonnostně neprojeví. in_array() se chová jako foreach a prochází položku po položce a testuje schodu, oproti tomu isset na klíč flipnuteho pole je okamžitý výsledek.
#021839
Děkuji za rychlou odpověď.
Jde mi o to, že zvažuji že stránky http://mz-fans.cz převedu na redakční systém Sunlight. Teď mi to běží na Drupalu, ten je velký robusní a stabilní. Na druhou stranu mám pocit, že až moc velký a špatně se mi upravuje.

Takže ty boxy bych potřeboval jiné například u bibliografie, než třeba na úvodní stránce, nebo u životopisu.

tak ještě jednou díky
#021842
Použitelné jsou obě varianty, které jsme ti tu poskytli.
#021843
Petře_T, nyní se uživatelé SunLight soustředí na novou verzi 8 tohoto systému.
V nové verzi ti tahle starost odpadne, protože sloupce se ve verzi 8 již aktivujou nebo deaktivujou přímo v administraci systému. Běžné motivy již tedy nebude nutné nějak upravovat pro tuto funkci. Osobně jsem vytvořil 2 verze motivu pro nějakej odraz uživatele, nebo jen pro inspiraci. Splňujou požadavek pro uživatele, který ani nějak neovládá css a html. Jsou stavěný jako blog, tedy v té funkci, která je běžnému uživateli již dostupná pomocí nějakého natlačítkování v administraci a dostupná přes editory, které jsou schopný tito uživatelé ovládat. Samozřejmě, že pro náročnější projekty tyto motivy typu "Blog" jsou nedostačující, ale samotná dokumentace sl8 už dokáže uživatele ovládajícího alespoň základy css a html navést k úspěšnému napsání nějakého náročnějšího projektu mimo typ Blog.
Prozatimní ukázka motivů pro zadání typu Blog: http://www.tpsl.4fan.cz/
Splňuje zcela požadavky pro zadání, kdy "běžný uživatel (což pak může být i laik a ne kodér) má pak možnost upravovat obsah stránek, publikovat články, galerie, apod. třeba s pomocí WYSIWYG editoru."
#021844
Návíc na webu budeš moct na jedny stránky použít více motivů, což vyřeší nejen problematiku vyobrazení jiných boxů na jiné stránce ;)
#021845
Děkuji moc.
Asi jsem ten dotaz směřoval dost obecně a soustředil se spíš na svůj problém no a zapomněl, že je na spadnutí verze 8.
Určitě si ji stahnu a vyzkouším co všechno umí a jak s ní pracovat.

Co mne týká kdysi jsem něco málo kolem PHP a CSS dělal, dokonce jsem si stvořil svůj redakční systém.
https://web.archive.org/web/20120127045922/http://mz-fans.cz/bibliografie.php

Jenomže to už je tak strašně dávno, že i z toho mála co jsem uměl, jsem většinu pozapomínal.

V každém případě moc díky za podporu.
#021846
Ještě mi ale řekněte odkud si stáhnout nejnovější verzi?

Děkuji
#021847
Sunlight má svůj oficiální repozitář na Githubu, ale pro jeho zprovoznění je potřeba doinstalovat závislosti pomocí Composeru. Shirou sestavený build betaverze zde na webu již ke stažení není. Takže pokud nemáš zkušenosti s Composerem, tak si spíše počkej na oficiální vydání.