< návrat zpět

Diskuse


Téma: SUN 7 - include, nebo podobná funkce rss

Zaslal/a 31.5.2020 18:21

Zdravím vás vespolek,
potřeboval bych do svých stránek vložit buď přímo html kód, nebo něco podobného funkci include v PHP.
Jde o použití na stránkách se systémem SUN 7.

Prostě jsem vytvořil stránku (na stejné doméně), jakousi mapu, kterou bych teď chtěl obalit hlavičkou, menu, patičkou atd těch stránek. Tedy SUN 7.

No snad jsem to vysvětlil srozumitelně. Jestli ne napište, zkusím to líp.

takže otázka zní: jak na to?

Děkuji

Zaslat odpověď >

Strana:  1 2   další »
#022152
A je nějaký speciální důvod proč to nedat jako klasickou sekci v adminu s použitím HCM php ve kterém includneš tu tvou? Jestli tedy správně chápu, že máš například mapa.php a chceš aby designově vypadala jako ze SL.
#022153
Jak víš že mám mapu?
viz http://jfk-fans.cz/mapa/mapa.html
A tohle chci aby vypadalo jako běžná stránka tady:
http://jfk-fans.cz/Použiju klidně i HCM, jen nevím jak.

Díky
#022154
O mapě jsi psal ve druhém odstavci.
http://sunlight.shira.cz/dokumentace/hcm/vlastni
#022158
Omlouvám se, asi jsem přepracovaný a už nevidím.
Nicméně si myslím, že to chápu, ale přitom to nefunguje.
Abych nechtěl všechno hned a najednou, tak jsem zkusil "jen" vykreslit obrázek:

Mám adresář plugins/hcm/mapa ve kterém mám soubor mapa.php s následujícím kódem:


<?php
/* --- kontrola jadra --- */
if (!defined('_core')) {
exit;
}

/* --- definice funkce modulu --- */
function _HCM_mapa_mapa()
{


return "<img src="mapa_sveta.gif" alt="mapa width="1024" height="511"> ";
}


poté volám:
[hcm]mapa/mapa,[/hcm]

No a nic.

Takže co dělám špatně?
A pro nás pomalejší prosím nějaký názorný příklad, jestli by to šlo.

Děkuji
#022159
Vidím několik možných příčin.

- Jsou správně uvozovky? V řetězci vidím všude normální, pokud jsou uvnitř musejí být buď escapované \" nebo nahrazeny za jednoduché. Případně opačně, kdy jsou jednoduché zvenčí a normální uvnitř. Navíc tam jedny chybí!
return "<img src='mapa_sveta.gif' alt='mapa' width='1024' height='511'>";
- Je správně cesta k obrázku? Adresa musí být uvedena relativně, např _indexroot . 'upload/mapa_sveta.gif'
return "<img src='" . _indexroot ."upload/mapa_sveta.gif' alt='mapa' width='1024' height='511'>";

- Proč tam je ta čárka?
[hcm]mapa/mapa,[/hcm]
#022160
Zdravím a děkuji.
Jen to nepřineslo výsledek.
za upozornění na uvozovky děkuji. Zkoumám složitosti a tohoto si nevšimnu.
Ale i tak to nefunguje. I kdyby to nenašlo cestu k obrázku, tak to napíše klasický poškozený obrázek ne? Jako při html?
Co to ještě víc zjednodušit a vypsat jen větu "ahoj světe!" jako klasický začátek?
Bude to takhle?

<?php
/* --- kontrola jadra --- */
if (!defined('_core')) {
exit;
}

/* --- definice funkce modulu --- */
function _HCM_mapa_mapa()
{

return "Ahoj světe!";
}


a volání:
[hcm]mapa/mapa[/hcm]

čárka tam byla, protože jsem zkoušel všechno možné a s čárkou to nevypsalo nic, bez čárky chybu.

Tato stránka nefungujeWeb jfk-fans.cz momentálně tento požadavek nemůže zpracovat.
HTTP ERROR 500


Moc díky za trpělivost.
#022161
Je ten souboru uložen v UTF8 bez BOM? Není před značkou <?php nějaký znak / mezera / volný řádek? Ten zápis by jinak byl správný.
#022162
Stahnul jsem si z hcm soubor img.php a předělal ho na ahoj.php.
Tam jsem dal to známé "Ahoj světe".
V tu chvíli se něco stalo na Endoře a asi 10 minut jsem se s tím nemohl domluvit - ovládat web, uploadovat ani nic jiného.
Pak se to zklidnilo a šlo to normálně. No a kupodivu to šlo jak má.
Vypsalo to co mělo. Postupně po malých krocích jsem to měnil jak potřebuju a snad dospěju tak kam chci. A snad tomu začínám rozumět. A i když to nenašlo cestu k obrázku vypsalo to klasicky "zlomený" oblázek a hlavně to ně něj udělalo místo. Takže je jasné, že o tom vědělo.
Prostě to asi půjde touto cestou.

Nejsem si vědom, že bych něco dělal jinak a po opravě těch uvozovek by to mělo chodit už před tím. tak nevím, jestli to bylo rukama, viselo to někde v mezipaměti, nebo fakt ta Endora.
No hlavně že to chodí.

Díky moc.

Jo a další zvláštností je že když v menu vytvořím sekci Mapa, nemůže mít identifikátor mapa - s tím nefunguje. Musí se jmenovat jakkoli jinak.
Samozřejmě nevylučuju klasický problém mezi klávesnicí a židlí.
#022163
Nemáš náhodou existující adresář mapa?
#022164
OK, HCM jsem navrhoval jako variantu. Teď když už jsi poslal odkazy, tak bych to asi vložil normálně do obsahu pomoci iframe.

A nebo někomu z nás dej na chvíli přístup na ftp a mrknem na to.

Jirko, adresář mapa samozřejmě má viz odkaz http://jfk-fans.cz/mapa/mapa.html, takže sekci musí dát jinak a nebo adresář přejmenovat.

Strana:  1 2   další »