< návrat zpět

Diskuse


Téma: Uprava template chyby rss

Zaslal/a 26.9.2010 16:10

Zdravim mam viacero problemov ak mozete pomoct, uz som nasiel par veci co som potreboval tu na fore ale niektore mi nesli a niektore som nenasiel cize pisem vam:
1.Chcem zmensit perex. Proste aby nebol taky dlhy ked mi ho zobrazuje, nasiel som nieco take no ked to tam hodim vypise mi chybu a nenacita sa mi vobec stranka :
._cutStr($art['perex'], 50) - toto nejde , zevraj na riadku 177 no nejde proste ...
2.Moja stranka http://www.team.underdog.sk/ , no a tam mam Vlastnke sekciu uvod v ktorej mam clanky a novinky , ako by som mohol zrobit aby neboli tie clanky a novinky pod sebou aleb aby sa vlastne zuzili a boli vedla seba akokeby dva boxy vedla seba.
3.Nemozem najst pismo to cierne proste ja som si dal pozadie cierne no aj pismo v content je cierne a ja ho nemozem zmenit proste ak kliknem na clanok tak ten clanok vobec nevidim a urcite v adresaru nieje .../template/moj_motiv/
4.ako vlozim obrazok hore k loginu ? v headru... chcem aby sa dany clovek prihlasil a videl hore v headru svoj avatar.
vrela vdaka za odpovede a verim ze uz to tu niekde bolo no nenasiel som tak prepacte ze sa pytam nieco co uz bolo mozno aj 100 x zodpovedane.no niek azdy je sikovny

Zaslat odpověď >

#009956
1.ten perex som uz urobil nevsimol som si ze som mazal nejaku tu zatvorku preto mi to robili chyby ( este by som chcel vediet ci by za tymi bodkami sa nedalo dat nieco ako Citaj dalej aby ta to hodilo uz na celi clanok dakujem )
#009957
S 2 ti nepomůžu, o tom nemám ani tušení. Ale s 3 a 4 se ti pokusím pomoct.

3. Písmo měníš v /templates/*tady je nějáká složka*/style/layout.css
je tam
body {*něco*}
v tom {} najdi color: #000000 a změň si to jak chceš.

4. Jdi do /templates/*tady je nějáká složka*/template.php, najdi si <div id="head">*tady může něco být*</div> a vlož tam

<?php
if (_loginindicator==0){
echo "<br><br><br>";
echo "<TABLE BORDER=0 CELLSPACING=5><p><FORM name='login_form' onsubmit='if(login_form.username.value=='' || login_form.password.value==''){_sysAlert(1); return false;}' action='./remote/login.php' method='post'>";
echo "<TR><TD> Uzivatelske jmeno:</TD>";
echo "<TD><INPUT type='inputsmall' maxLength='24' name='username' SIZE=15 class=horni_login></TD>";
echo "<INPUT type='hidden' value='mod' name='redir' />";
echo "<TR><TD> Heslo:</TD>";
echo "<TD><INPUT type='password' name='password' SIZE=15 class=horni_login></TD>";
echo "<TR><TD><INPUT type='submit' value='Prihlasit' class=horni_login_ok /></TD>";
echo "<TD><a href='index.php?m=reg'>Registrace &gt;</a><br><a href='index.php?m=lostpass'>Ztracene heslo &gt;</a></TD>";
echo "</FORM>";
echo "</p></TABLE>";
}
else{
echo "<br>";
echo _templateUserMenu(true);
}
?>


ten poslední kód si ještě budeš muset opravit, já ho tu mám v jednom motivu už docela dlouho, tak bude asi už novější

edit: jak se tak na tu tvoji stránku dívám, tak mi příjde trochu divné, že v template nemáš ten color ani napsaný
#009958
K bodu 2:
v souboru require/category.php je radek while($art=mysql_fetch_array($arts)){$content.=_articlePreview($art, $query['var3']==1);}uprav si ho takto:while($art=mysql_fetch_array($arts)){$content.='<div class="articlebox">'._articlePreview($art, $query['var3']==1).'</div>';}pak uz staci pro articlebox v css nadefinovat sirku 50% a float left a aby to nebylo rozhazene, tak i pevnou vysku. Pak by se mely krasne vytvorit 2 sloupce.
#009962
ještě k bodu 2. by to šlo nastylovat pomocí css a nemuset se hrabat v kódu rs, jednoduše, že na té sekci - hlavní stránce by se (při vypnutém tinymce editoru) v administraci definovali pole s těmi články a novinkami:
<div id="novinky">[hcm]articles,1,5[/hcm]</div> a <div id="clanky">[hcm]articles,1,6[/hcm]</div> a do každého by se jen zapsal hcm modul pro zobrazení článků.

Pak by se to jen nastylovalo jak psal jval... a byly by vedle sebe bez nutnosti zásahu do kódu rs.
#009967
Jasne Noell, mas pravdu, tak nejak jsem to mozna trochu spatne pochopil, respektive jsem na tu stranku ani nekoukal a rovnou psal odopved jak dat clanky vedle sebe.
#009973
Skusal som to no nejako mi to neslo ale asi som to robil zle. isiel som do administracii vypol som editor a siel do sekcii Uvod tam som dal <div id="novinky">[hcm]articles,1,5[/hcm]</div> a <div id="clanky">[hcm]articles,1,6[/hcm]</div> no stalo sa to iste ako ked som tam mal tie clanky a novinky proste iba som tam hodil HCM modul na vypis clankov nic viac... mozno to mu nechapem ako to mam urobit
#009979
no ale to jsi vynechal ten krok o nastylování... CSS